BLOG VAN JOKE

Regelmatig schrijft Joke over haar ervaringen.

OVER WENSEN UITEN IN RELATIES

Na een aantal stukgelopen relaties heeft Betty (45) weer een nieuwe liefde. Omdat zij niet heeft geleerd haar verlangens kenbaar te maken aan een partner past zij zich altijd aan. Totdat ze ontploft. Ze heeft het stuur van haar leven uit handen gegeven.

Wat ik in mijn jaren als reader veelvuldig tegenkom is dat er een groot verschil kan zijn tussen hoe mensen zich uiten naar de buitenwereld en hoe mensen zich van binnen voelen. Iemand kan heel zelfverzekerd lijken en van binnen enorm onzeker zijn. Ook het omgekeerde komt veel voor: van binnen zeker en helder en in de persoonlijkheid onzeker. Zoals in de onderstaande sessie.

Lees meer...

OVER INVLOED OP JE WERKRELATIES

Nynke is 46 jaar en heeft het niet meer naar haar zin op haar werk. Ze gaat er met tegenzin heen en komt gestrest thuis. Dit komt omdat haar leidinggevende Jos haar heel onzeker maakt. Jos heeft namelijk de neiging haar constant te controleren.

Door deze voortdurende controle van Jos voelt Nynke zich verstikt en ondergewaardeerd. Met als gevolg dat zij zich steeds meer terugtrekt. Nynke is daarom op zoek naar ander werk.

Eerst voel ik de leidinggevende Jos in en zeg:

Lees meer...

OVER DE RELATIE MET JE INNERLIJKE MAN EN VROUW

Al voor de derde keer is Afke’s relatie stukgelopen. Ze vraagt zich af waarom ze telkens in dezelfde situatie terechtkomt. Afke wil graag naar haar eigen rol kijken bij het mislukken van haar relaties.

Afke vertelt dat ze telkens met dezelfde soort mannen te maken heeft in haar relaties. In haar woorden: ‘Ik voel dat ze altijd een deurtje open houden naar iets of iemand anders. En dat voelt onveilig, niet samen. Ik ervaar nooit een stabiele basis.’ Ze vertelt verder dat ze een echt vaderskind was en intens veel van hem hield. Al op jonge leeftijd kreeg hij een zwaar ziekbed en overleed toen ze pas acht jaar was. Haar moeder was kritisch en veeleisend. We willen naar haar onderbewustzijn om er achter te komen waarom ze telkens weer met afwijzing te maken krijgt. Ze kan goed invoelen dus we besluiten dat een familieopstelling de juiste werkwijze is.

Lees meer...

Wil je op de hoogte blijven?

Nieuwsbrief 1

Locaties

Pontanusstraat 32 1093 SB Amsterdam

Pontanusstraat 32
1093 SB Amsterdam

Locatie Olst 5x5

Steunenbergerweg 6
8121 RJ Olst

Locatie Zutphen 5x5

Coehoornsingel 106
7201 AG Zutphen