JOKE IN DE MEDIA

Regelmatig verschijnen er blogs van Joke in de media. Ook interviews met Joke en quotes vind je hier verzameld.

Interview met Joke Metselaar gepubliceerd op de website www.isamedina.com.

Een liefdesrelatie werkt beter als je de ander accepteert hoe hij is

Valentijnsdag is het feest van de liefde. Maar zorg je ervoor dat een liefdesrelatie stand houdt? We vroegen het aan intuïtief coach en reader Joke Metselaar.

Met jezelf kwetsbaar opstellen breng je zelfs een vastgelopen relatie weer tot leven.

Wat is een goede liefdesrelatie?

Dat is een relatie waarin je je hart kunt openstellen en waarin je een goede balans kunt vinden tussen symbiose, samen één durven zijn, en autonomie, ruimte durven nemen om de dingen te doen die jij belangrijk vindt.

Waarom gaat het toch vaak mis?

Lees meer...

Interview met Medina Schuurman voor het blad 'Wendy'

Mijn Leermeester

‘In mijn hele leven zijn er leermeesters geweest: mensen die een boek hebben geschreven, die me iets lieten zien of die ik als coach, therapeut of medium bezocht. Maar in eerste instantie ben ik mijn eigen leermeester, want ik ben degene die zoekt. Ik sprokkel het allemaal bij elkaar. Er zijn nogal wat aanbieders in zelfontwikkeling, dus ik moest mijn intuïtie en onderscheidingsvermogen inzetten. Wie past bij mij? En wanneer is het tijd om weer verder te gaan?

    Een belangrijke leermeester die mijn blik op mezelf en het leven heeft uitgebreid is Joke Metselaar. Zij is een medium die de dingen vanuit een groter perspectief bekijkt. Wat heeft jouw ziel hier te doen? Die diepere laag in het tumult van het dagelijks leven raakt vaak uit het zicht; je hebt het overzicht niet meer. Joke verbaasde me door dingen te vertellen die ik al wist en bracht me daarnaast bij diepere inzichten. Ze kan van een afstand naar een situatie kijken, de personen die erbij betrokken zijn, de achtergronden ervan. Ik heb vaker mediums bezocht en bij sommigen was er, hoe zal ik het zeggen, ruis op de lijn. Zij heeft een zuivere afstemming op het hoogste niveau: het zielsniveau.

Lees meer...

OVER DE RELATIE MET JE INNERLIJKE MAN EN VROUW

Al voor de derde keer is Afke’s relatie stukgelopen. Ze vraagt zich af waarom ze telkens in dezelfde situatie terechtkomt. Afke wil graag naar haar eigen rol kijken bij het mislukken van haar relaties.

Afke vertelt dat ze telkens met dezelfde soort mannen te maken heeft in haar relaties. In haar woorden: ‘Ik voel dat ze altijd een deurtje open houden naar iets of iemand anders. En dat voelt onveilig, niet samen. Ik ervaar nooit een stabiele basis.’ Ze vertelt verder dat ze een echt vaderskind was en intens veel van hem hield. Al op jonge leeftijd kreeg hij een zwaar ziekbed en overleed toen ze pas acht jaar was. Haar moeder was kritisch en veeleisend. We willen naar haar onderbewustzijn om er achter te komen waarom ze telkens weer met afwijzing te maken krijgt. Ze kan goed invoelen dus we besluiten dat een familieopstelling de juiste werkwijze is.

Lees meer...

OVER WENSEN UITEN IN RELATIES

Na een aantal stukgelopen relaties heeft Betty (45) weer een nieuwe liefde. Omdat zij niet heeft geleerd haar verlangens kenbaar te maken aan een partner past zij zich altijd aan. Totdat ze ontploft. Ze heeft het stuur van haar leven uit handen gegeven.

Wat ik in mijn jaren als reader veelvuldig tegenkom is dat er een groot verschil kan zijn tussen hoe mensen zich uiten naar de buitenwereld en hoe mensen zich van binnen voelen. Iemand kan heel zelfverzekerd lijken en van binnen enorm onzeker zijn. Ook het omgekeerde komt veel voor: van binnen zeker en helder en in de persoonlijkheid onzeker. Zoals in de onderstaande sessie.

Lees meer...

OVER INVLOED OP JE WERKRELATIES

Nynke is 46 jaar en heeft het niet meer naar haar zin op haar werk. Ze gaat er met tegenzin heen en komt gestrest thuis. Dit komt omdat haar leidinggevende Jos haar heel onzeker maakt. Jos heeft namelijk de neiging haar constant te controleren.

Door deze voortdurende controle van Jos voelt Nynke zich verstikt en ondergewaardeerd. Met als gevolg dat zij zich steeds meer terugtrekt. Nynke is daarom op zoek naar ander werk.

Eerst voel ik de leidinggevende Jos in en zeg:

Lees meer...

Locaties

Pontanusstraat 32 1093 SB Amsterdam

Pontanusstraat 32
1093 SB Amsterdam

Locatie Olst 5x5

Steunenbergerweg 6
8121 RJ Olst

Locatie Zutphen 5x5

Coehoornsingel 106
7201 AG Zutphen